Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Coco Chanel: Η ζωή ενός μύθου.




Σε αυτό το υπέροχο λεύκωμα της Chanel, που πήραμε πέρυσι το χειμώνα από τη μπουτίκ της Chanel  στην 31 Rue Cambon του Παρισιού, βρήκαμε πολύ ενδιαφέροντα θέματα που αναφέρονται όχι μόνο στις κλασσικές  τάσεις που προστάζει ο οίκος αυτός, αλλά και σε πολλές λεπτομέρειες αναφορικά με τη δημιουργία των ρούχων, των παπουτσιών, των κοσμημάτων, των καλλυντικών του οίκου.
Το πιο ενδιαφέρον μέρος του τεύχους αυτού, ήταν οι λεπτομέρειες που μας παρείχε για την αφοσίωση του Karl Lagerfeld   στον οίκο και την αγάπη του για τη ζωή και  την ιστορία του εμπνευστή του ίδιου του οίκου, την Coco Chanel.

 
 
                                       

                                                               C’ est chic..

 
Η ζωή της Gabrielle Chanel, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ήταν εμπνευσμένη από το στυλ της. Ή όπως το έθεσε η Vogue το 1954 « Το look που προστάζει ο οίκος CHANEL, είναι όπως ήταν η ίδια Coco Chanel στη ζωή της.». Chic,  γυναικείο, αλλά ταυτόχρονα αριστοκρατικό.
Σήμερα, 40 χρόνια μετά το θάνατο της, ο μύθος της ζει ακόμα χωρίς να χάνει ίχνος από τη γοητεία του.
Παρακάτω, φαίνονται κάποια από τα σκίτσα του Karl Lagerfeld που παρουσιάζουν την Coco Chanel, μέσα από τα δικά του μάτια.





Όπως ο ίδιος ο Lagerfeld είπε.." Inspiration is a starting point, taking us somewhere new."
Οπότε μη σταματάτε να εμπνέεστε και να δημιουργείτε , γιατί τότε, δεν θα βρείτε ποτέ αυτόν τον ένα και μοναδικό νέο κόσμο που ψάχνετε..
Dedicated to Katerina.. <3 Σ' ευχαριστω ma belle <3

xoxo, FGirls ;)


3 σχόλια:

You might also like

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου